Usein kysytyt kysymykset

HarjoitteluMyllylle voi aina soittaa tai laittaa sähköpostia, annamme näin hakemuksesi tilanteesta yleiskatsauksen.

Ajoittain hakijoita on enemmän kuin paikkoja saatavilla ja tämän takia harjoittelupaikan saaminen voi toisinaan pitkittyä. HarjoitteluMyllyn vuosisykli menee usein niin, että eniten harjoittelupaikan hakijoita on vuodenvaihteessa sekä keväällä. Kesällä on vähemmän hakijoita.

Jokaisella opiskelijalla kuluu olla merimiespassi. Mikäli sinulla ei ole merimiespassia ole yhteydessä HarjoitteluMyllyyn. Profiilissasi jätä merimiespassin tiedot tyhjäksi.

Opiskelijan vastuulla on pitää dokumentit ajan tasalla. Kun passisi, merimiespassisi tai merimieslääkärintodistuksesi on menossa umpeen käy uusimassa se. Harjoitteluun ei voi lähteä ilman voimassaolevia dokumentteja.

Vahvistusviestissä, jonka saat harjoittelupaikan yhteydessä, lukee laivan yhteystiedot. Yhteyshenkilö joka on kirjattu viestiin on henkilö jonka merkkaat harjoittelusopimukseesi.

Aina kun muutat aloitus- tai päättymispäivämäärää profiilissa, muuttuu päivämäärä jolloin olet aktivoinut hakemuksen.

Muita asioita voi muuttaa profiilissa ilman, että päivämäärä jolloin olet aktivoinut hakemuksen muuttuu.

Laivaharjoittelut HarjoitteluMyllyn kautta ovat palkattomia, niistä ei saa rahaa.

HarjoitteluMyllyn löydettyä sinulle sopivan harjoittelupaikan sinuun ollaan yhteydessä joko sähköpostilla (tarkista roskaposti) tai soittamalla. Puhelun/sähköpostin aikana olet saanut lisäohjeistusta mutta kaikki tieto löytyvät myös sähköpostiin lähetetystä vahvistusviestistä.

Saatuasi paikan on sinun tehtäväsi olla yhteydessä laivaan tai mahdollisesti varustamoon. Tarkoituksena on selvittää kaikki käytännön asiat; saat tiedon satamasta, viimeisimmistä aikataulumuutoksista, monelta satamassa pitää olla, miten liikkua satamassa ja onko laivalla työvaatteita. Samalla voit myös pyytää tarkennuksia muihin käytännön kysymyksiin ja saat mahdollisuuden esitellä itsesi.

Ennen harjoittelun alkua pitää sinulla olla voimassa oleva harjoittelusopimus. Oppilaitosten käytännöt harjoittelusopimukseen liittyen voivat vaihdella, joten ole yhteydessä oppilaitoksen harjoitteluvastaavaan.

Lisätietoa täältä.

Mikäli keskeytät harjoittelun ole yhteydessä HarjoitteluMyllyyn. Harjoittelun keskeytys merkitään profiiliisi sekä ilmoitetaan oppilaitokselle.

Uutta harjoittelupaikkaa kuuluu aina hakea uudella hakemuksella.