Harjoittelun loppuessa

Harjoittelun lähestyessä loppuaan tulisi päällikön tai laivan harjoitteluvastaavan kanssa sopia minä päivänä ja missä satamassa olisi paras jäädä pois. HarjoitteluMyllyn antamat aloitus- sekä päättymispäivämäärät ovat aina alustavia. Laivan ajaessa suomalaisiin satamiin, tulisi harjoittelu päättää niissä. HarjoitteluMyllylle on myös ilmoitettava milloin ja missä olet päättämässä harjoittelun.

Ennen lähtöäsi torppaa (siivoa) hyttisi kunnolla viemällä roskat roskikseen, imuroimalla hytti, pesemällä wc ja viemällä lakanat pesuun, jotta seuraavan harjoittelijan on mukava tulla puhtaaseen hyttiin. Varustamolla on oikeus laskuttaa harjoittelijoita toteutuneista siivouskuluista mikäli harjoittelija on jättänyt hyttinsä siivoamatta.

Jokaisen harjoittelun päätyttyä harjoittelija sekä harjoitteluvastaava laivalla täyttävät erilliset palautelomakkeet. Opiskelija täyttää palautteen laivasta, millainen laiva oli harjoittelulaivana ja harjoitteluympäristönä. Laivat kilpailevat keskenään tittelistä “Vuoden Harjoittelulaiva”, joka jaetaan vuosittain saatujen palautteiden perusteella. Laivan harjoitteluvastaava vuorostaan täyttää lomakkeen harjoittelijasta ja miten hän suoriutui harjoittelusta. Lisätietoa molemmista palautelomakkeista tästä.

Viimeistään harjoittelun loppuessa on hyvä aika päivittää profiiliin päivämäärät, jos aikeena on lähteä pian uuteen harjoitteluun. 

Pidäthän mielessä koko harjoittelun ajan, että laiva saattaa olla tulevaisuudessa työpaikkasi ja miehistö kollegojasi.