Valokuva: Pekka Karppanen, MEPA

Hakiessasi harjoittelupaikkaa, ole tavoitettavissa

HarjoitteluMyllyn löydettyä sinulle sopivan harjoittelupaikan sinuun ollaan yhteydessä joko soittamalla tai sähköpostitse. On siis tärkeää, että hakemuksessasi on sekä oikea puhelinnumero että sähköpostiosoite. Mikäli sinuun ei saada yhteyttä, harjoittelupaikka tarjotaan seuraavalle hakijalle.

Lisätietoa harjoittelupaikan sähköisestä vahvistamisesta.

Puhelimitse/sähköpostitse saat tiedon mistä paikasta on kyse sekä seuraavat tiedot; laivan nimi, lähtöpäivä sekä harjoittelun alustava pituus. Kun olet ottanut paikan vastaan ja paikka on vahvistettu, saat sähköpostiin vahvistusviestin. On tärkeätä, että luet viestit huolella läpi.

Huomioitavaa, että päivämäärät, jotka opiskelija saa harjoittelulle ovat aina alustavia! Laivojen aikataulut voivat esimerkiksi muuttua hyvinkin nopeasti, joten on hyvä ottaa kaikki mahdolliset muutokset huomioon.

Saatuasi paikan on sinun tehtäväsi olla yhteydessä laivaan tai mahdollisesti varustamoon. Tarkoituksena on selvittää kaikki käytännön asiat; lähtösatama, saat tiedon viimeisimmistä aikataulumuutoksista, monelta satamassa pitää olla, miten liikkua satamassa ja onko laivalla työvaatteita. Samalla voit myös pyytää tarkennuksia muihin käytännön kysymyksiin ja saat mahdollisuuden esitellä itsesi.

Ennen harjoittelun alkua pitää sinulla olla voimassa oleva harjoittelusopimus. Oppilaitosten käytännöt harjoittelusopimukseen liittyen voivat vaihdella, joten ole yhteydessä oppilaitoksen harjoitteluvastaavaan. Oppilaitokset eivät tee harjoittelusopimusta ilman vahvistusviestiä harjoittelupaikasta.

Laivoilla on liinavaatteet, muuten pakkaa henkilökohtaiset tavarat mukaan. Tässä lista tavaroista, joita tarvitset harjoitteluun mukaan.

Ennen harjoittelun alkua on harjoittelijan noudatettava sen hetken korona rajoituksia. Tästä pääset lukemaan koronatoimenpiteistä ennen harjoittelua.

Yhteisiin pelisääntöihin tästä.