Miten haet harjoittelupaikkaa

Harjoittelupaikan voi saada täyttämällä hakemuksen ja täyttämällä muut edellytykset. Tällä sivulla on tietoa profiilin ensimmäisen kerran täyttäjälle sekä opiskelijalle, jolla jo on profiili.

Opiskelija itse on vastuussa täyttämistään tiedoista sekä niiden päivittämisestä. Mikäli tiedot eivät ole ajan tasalla ei harjoitteluhakemusta käsitellä.

Uusi hakija

Luodessasi profiilia ensimmäistä kertaa paina sivun oikeassa yläkulmassa olevasta ”Kirjaudu” napista. Päädyt admin.kvarnen.harjoittelumylly.fi -sivulle, alakulmassa lukee ”Eikö sinulla ole tiliä?”, paina luo tili.

Täyttääksesi profiilin tiedot tarvitset merimieslääkärintodistuksen, passin sekä merimiespassin voimassaolopäivämäärät. On siis hyvä pitää nämä asiakirjat lähelläsi tiliä luodessa.

Täytä henkilötiedot, yhteystiedot, passitiedot sekä laivaharjoittelutiedot.

Kielitaidot osioon (”language skills”) merkitse kielet, joita ymmärrät ja osaat puhua (kielen merkitsemiseen ei tarvitse olla sujuva, mutta riittävä ymmärtääkseen laivan turvallisuusohjeet). Useimmilla laivoilla työ- ja turvallisuuskieli on englanti.

Lisätietoa osioon (”other information”) voi lyhyesti kirjata ylös tärkeitä asioita, joita HarjoitteluMyllyn tulisi tietää tai ottaa huomioon harjoittelupaikkaan liittyen.

Merkitse profiiliin ajankohta, jolloin voit suorittaa harjoittelua (kohta ”onboard availability”). Sinulla voi olla samanaikaisesti kolme harjoitteluhakemusta sisällä. Jos tiedät tulevien harjoittelujaksojen ajankohdat kannattaa ne hyvissä ajoin ilmoittaa. HarjoitteluMylly näkee päivämäärän, jolloin olet laittanut hakemuksen eteenpäin ja ajoissa laitettu hakemus on yksi tekijä joka vaikuttaa harjoittelupaikan saamiseen. Katso muut vaikuttavat tekijät täältä. Aina kun muutat harjoittelujaksosi aloitus- tai päättymispäivämäärää profiilissasi, muuttuu hakemuksesi hakupäivämäärä. Jos et haluakaan hakea tai et tarvitse harjoittelupaikkaa poista ”onboard training availability” kohdasta merkatut ajanjaksot.

HarjoitteluMyllyn kautta voi hakea harjoittelua kansi-, kone-, sähkö-, YT- tai talousosastolle. Profiilia luodessa valitse oman tutkintosi kannalta oikea osasto. Kansi-, kone- ja sähköosastoilla harjoittelu jaetaan miehistötason ja päällystötason harjoitteluun. Taso määrittyy tutkintosi ja kertyneen kokemuksesi perusteella. Vahtimiehen, korjausmiehen ja laivasähkönasentajan harjoittelu on miehistötason harjoittelua. Vahtiperämiehen, vahtikonemestarin ja sähkömestarin pätevyyskirjoihin tähtäävä harjoittelu on päällystötason harjoittelua. Mikäli haet YT-harjoittelua (combined training) luethan ensin läpi käytännöt.

Merimieslääkärintodistuksen, turistipassin sekä merimiespassin tulee olla voimassa koko harjoittelun ajan.

Sertifikaatti kohdassa kysytään pätevyys- sekä lisäpätevyyskirjoista sekä suoritetuista kursseista. Basic Safety Training (BST) kurssit (palokoulutus​, ensiapukoulutus​, pelastautumiskoulutus​, turvatoimi​, työturvallisuus) täytyy olla suoritettuna, jotta harjoitteluun voi lähteä. Ruksaa siis profiilissa Basic Safety Training kun se on suoritettu.

Jos profiili ei päivity, tarkista, että jokainen pakollinen rivi on täytetty.

Nyt kun hakemuksesi on aktiivinen, käsitellään sitä HarjoitteluMyllyssä. Kun harjoittelupaikka on löydetty, olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse – sinun täytyy hyväksyä harjoittelupaikka vielä erikseen. Ole siis tavoitettavissa! Lisätietoa harjoittelun vahvistamisesta täältä.

Olethan tavoitettavissa!

Kokenut merikarhu

Mitä todennäköisemmin olet jo aikaisemmin ollut harjoittelussa HarjoitteluMyllyn kautta ja haluat lähteä jälleen harjoittelun.

Näin laitat uuden harjoitteluhakemuksen:

  • Kirjaudu sisään profiiliisi
  • Muokkaa profiiliasi kohdassa “Edit”
  • Tarkista, että kaikki tiedot ovat ajan tasalla esimerkiksi merimieslääkärintodistus, passit sekä kertyneet meripäiväsi
  • “Onboard training availability” osiossa muokkaa aloitus- sekä päättymispäivämäärää
  • Tallenna

Jos sivu ilmoittaa virheen, tarkista, että jokainen pakollinen rivi on täytetty, muuten profiili ei päivity.

Nyt kun hakemuksesi on aktiivinen, käsitellään sitä HarjoitteluMyllyssä. Kun harjoittelupaikka on löydetty, olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse – sinun täytyy hyväksyä harjoittelupaikka vielä erikseen. Ole siis tavoitettavissa! Lisätietoa harjoittelun vahvistamisesta täältä.

Muista hakea harjoittelupaikkaa hyvissä ajoin. HarjoitteluMylly näkee päivämäärän, jolloin olet laittanut hakemuksen eteenpäin. Aina kun muutat harjoittelujaksosi aloitus- tai päättymispäivämäärää profiilissasi, muuttuu hakemuksesi hakupäivämäärä.

Jos et haluakaan hakea tai et tarvitse harjoittelupaikkaa poista ”onboardtraining availability” kohdasta merkatut ajankohdat.