Ulkomaanvaihdot

Normaalissa maailman tilanteessa (koronaton) ulkomaan vaihtoja on usein. Koronan aikaan niitä pyritään välttämään.

Jos kohdallesi sattuu ulkomaanvaihto tarkoittaa se sitä, että matkustat eri maahan harjoitteluun. Joskus laiva lähtee ulkomailta, joskus saapuu ulkomaille ja joskus molemmat vaihdot tapahtuvat ulkomailla. Kuitenkin laivan liikennöidessä suomalaisiin satamiin, tulisi harjoittelu päättää niissä. Ulkomaanvaihdoista HarjoitteluMylly kertoo ja ohjeistaa aina erikseen.

Eri oppilaitoksilla on eri käytäntöjä ulkomaanvaihtojen suhteen. Tarkista aina omalta oppilaitokselta sen hetken linjauksen. Koronan aikaan esim. moni oppilaitos edellyttää, että opiskelijoilla on koronapassi, jotta ulkomaanvaihto hyväksytään. Mikäli oppilaitos hyväksyy ja kustantaa ulkomaanvaihdon on hyvä huomioida, että mikäli harjoittelija keskeyttää harjoittelun on hän itse vastuussa kertyvistä kuluista.

Jos saat harjoittelupaikan jonka lähtö on eri maasta, älä varaa lippuasi itse ennen kuin olet tarkistanut käytännöt. Moni varustamo varaa harjoittelijalle liput sekä järjestää matkan. On myös hyvä tarkistaa miten oppilaitos toimii matkakulujen kanssa.

Useimmiten ulkomaanvaihtoihin vaaditaan täysi-ikäisyyttä. Myös koronapassi on matkustamisen kannalta edellytetty.