The OBT-CBT

The OnBoard Training – Computer Based Training

 

Asenna ja lataa OBT-CBT ohjelma näin:

* Lataa tiedosto koneellesi NauticAi Oyn palvelimelta TÄSTÄ LINKISTÄ

* Asenna ohjelma napsauttamalla obt-cbt Setup 1.0.0.exe tiedostoa

* Seuraa näytön helppoja ohjeita (Next, Next ja Finish)

* Ohjelma aukeaa automaattisesti, sekä asentuu myös työpöydälle

* Ohjelman saa jatkossa auki suoraan työpöydän ikonista, eli sitä ei tarvitse enää asentaa uudelleen exe-tiedostosta

Huom! Ohjelma EI tallenna mitään tietoja, mikä tarkoittaa, että jos suljet ohjelman ennen kuin ole päässyt loppuun, joudut aloittamaan alusta.

Ohjelma on tehty ladattavana offline-versiona, jotta se on mahdollista ladata ja suorittaa laivalla ilman internet yhteyttä.

 

 

Koulutusohjelma on suunniteltu projektina yhteistyössä kaikkien Suomen merenkulun oppilaitosten ja HarjoitteluMyllyn kanssa. Useat varustamot, Traficom ja Merimieseläkekassa ovat myös osallistuneet projektiin.

The OBT-CBT on tarkoitettu ensisijaisesti harjoittelijoiden ohjaajille laivoilla. Suosittelemme kuitenkin koulutusohjelmaa suoritettavaksi koko laivan päällystölle suomalaisilla aluksilla, koska käytännössä jokainen työntekijä laivalla on jollain tavalla osa opiskelijan harjoittelua. Koulutusohjelma sisältää myös osioita, jotka ovat tärkeitä ja sisältävät arvokasta tietoa jokaiselle laivalla työskentelevälle.

Toivomme, että nautit koulutuksesta! Koulutuksen suorittaminen on kestoltaan noin 1 tunnin ja se on suunniteltu mahdollisimman mielenkiintoiseksi ja vuorovaikutukselliseksi.

 

 

 

HAKE3 Projekti

Harjoittelun laadun parantaminen on noussut esiin kotimaisten viranomaisten ja eurooppalaisten valvontaviranomaisten toimesta. Laadun parantaminen vaikuttaa opiskelijoiden harjoittelukokemukseen ja ensikosketukseen laivalla työskentelystä, joka vaikuttaa vahvasti alalla pysymiseen ja opinnoista valmistumiseen. Tästä syystä vuonna 2023 käynnistyi Hake3 projekti.

Projektiin ovat osallistuneet kaikki Suomen merikoulut, Merimieseläkekassa, useat varustamot ja Merenkulun HarjoitteluMylly. Noin tunnin mittainen CBT (tietokonepohjainen koulutusohjelma) on hankkeen tärkein tuotos. Tämän lisäksi projektissa on yhteistyössä Traficomin kanssa päivitetty harjoittelun ohjaajan käsikirjaa, jonka säännöt määrittävät harjoittelun hyväksymistä. Projektissa luotiin myös Check-listat laivoille, opiskelijoille ja varustamoille avuksi harjoitteluprosessin seuraamiseen.