Miten haet harjoittelupaikkaa VANHASSA järjestelmässä

Vanha (harjoitelumylly.fi) järjestelmä poistuu 1.10.2020 käytöstä! Lue mihin uusi hakemus tehdään.

Harjoittelupaikan voi saada luomalla profiilin Harjoittelumylly.fi sivuilla ja täyttämällä muut edellytykset. Tällä sivulla on tietoa profiilin ensimmäisen kerran täyttäjälle sekä opiskelijalle, jolla jo on profiili. 

Opiskelija itse on vastuussa täyttämistään tiedoista sekä niiden päivittämisestä. Mikäli tiedot eivät ole ajan tasalla ei harjoitteluhakemusta käsitellä.

Uusi hakija

Luodessasi profiilia ensimmäistä kertaa paina “Luo uusi käyttäjätili”-painiketta. Luodaksesi profiilin tarvitset merimieslääkärintodistuksen, passin sekä merimiespassin voimassaolopäivämäärät. On siis hyvä pitää nämä asiakirjat lähelläsi tiliä luodessa.

Täytä henkilötiedot, yhteystiedot, passitiedot sekä laivaharjoittelutiedot.

Kielitaidot osioon merkitse kielet, joita ymmärrät ja osaat puhua (ei tarvitse olla sujuvaa, merenkulkualan sanastoa oppii harjoittelussa). Useimmilla laivoilla työ- ja turvallisuuskieli on englanti.

Sertifikaatti kohdassa kysytään pätevyyskirjoista sekä suoritetuista kursseista. Basic Safety Training (BST) kurssit (palokoulutus​, ensiapukoulutus​, pelastautumiskoulutus​, turvatoimi​, työturvallisuus) täytyy olla suoritettuna, jotta harjoitteluun voi lähteä. Ruksaa siis profiilissa Basic Safety Training kun se on suoritettu. Pätevyyskirjan voi saada, kun on suorittanut 60 meripäivää, joten ruksaa sertifikaatit vasta kun olet saanut ne Traficomilta.

Lisätietoa osioon voi lyhyesti kirjata ylös tärkeitä asioita, joita Myllyn tulisi tietää tai ottaa huomioon harjoittelupaikkaan liittyen. 

Merimieslääkärintodistuksen, turistipassin sekä merimiespassin tulee olla voimassa koko harjoittelun ajan.

HarjoitteluMyllyn kautta voi hakea harjoittelua kansi-, kone-, sähkö- tai talousosastolle. Profiilia luodessa valitse oman tutkintosi kannalta oikea osasto. Kansi-, kone- ja sähköosastoilla harjoittelu jaetaan miehistötason ja päällystötason harjoitteluun. Taso määrittyy tutkintosi ja kertyneen kokemuksesi perusteella. Vahtimiehen, korjausmiehen ja laivasähkönasentajan pätevyyskirjoihin tähtäävä harjoittelu on miehistötason harjoittelua. Vahtiperämiehen, vahtikonemestarin ja sähkömestarin pätevyyskirjoihin tähtäävä harjoittelu on päällystötason harjoittelua.

Muista hakea harjoittelupaikkaa hyvissä ajoin. HarjoitteluMylly näkee päivämäärän, jolloin olet laittanut hakemuksen eteenpäin. Aina kun muutat harjoittelujaksosi aloitus- tai päättymispäivämäärää profiilissasi muuttuu hakemuksesi hakupäivämäärä.

Jos profiili ei päivity, tarkista, että jokainen pakollinen rivi on täytetty.

Nyt kun hakemuksesi on aktiivinen, käsitellään sitä Myllyssä. Kun harjoittelupaikka on löydetty, olemme sinuun yhteydessä puhelimitse. Ole siis tavoitettavissa! 

Ole siis tavoitettavissa!

Kokenut merikarhu

Mitä todennäköisemmin olet jo aikaisemmin ollut harjoittelussa HarjoitteluMyllyn kautta ja haluat lähteä jälleen harjoittelun. 

Näin laitat uuden harjoitteluhakemuksen:

  1. Kirjaudu sisään profiiliisi
  2. Muokkaa profiiliasi kohdassa “Edit” →“Profile”
  3. Tarkista, että kaikki tiedot ovat ajan tasalla esimerkiksi merimieslääkärintodistus, passit sekä kertyneet meripäiväsi
  4. “Onboard training” osiossa muokkaa aloitus- sekä päättymispäivämäärää. Tarkista, että sinulla ei ole ruksia kohdassa ” I do not need onboard training at the moment”. Jos kohta on ruksattuna, et näy aktiivisena harjoittelupaikan hakijana.
  5. Tallenna

Jos sivu ilmoittaa virheen, tarkista, että jokainen pakollinen rivi on täytetty, muuten profiili ei päivity.

Kun hakemuksesi on jälleen aktiivinen, käsitellään se seuraavaksi Myllyssä ja harjoittelupaikan löytyessä sinuun ollaan yhteydessä puhelimitse. Ole siis tavoitettavissa! 

Muista hakea harjoittelupaikkaa hyvissä ajoin. HarjoitteluMylly näkee päivämäärän, jolloin olet laittanut hakemuksen eteenpäin. Aina kun muutat harjoittelujaksosi aloitus- tai päättymispäivämäärää profiilissasi muuttuu hakemuksesi hakupäivämäärä.

Jos et haluakaan hakea tai et tarvitse harjoittelupaikkaa, täytä profiilista kohta ” I do not need onboard training at the moment” niin, ettet enää näy aktiivisena hakijana.